SEPREF:s konsensusprognos Q3 2024

SEPREF Konsensusprognos Q3 2024

 

Den kortsiktiga prognosen indikerar att yielduppgången har stannat av och att det finns en förväntan om sjunkande yielder i Göteborg. 

Den kortsiktiga hyresprognosen är oförändrad i samtliga städer. Det stora flertalet förväntar sig även stabila kontorshyror (prime) på ett års sikt. 

 

Andelen som förväntar sig sjunkande kontorsyielder på ett års sikt har ökat i alla tre städerna. 

 

LÄS RAPPORTEN

 

Om SEPREF:s konsensusprognos

Varje kvartal, sedan mer än tio år tillbaka, genomför nätverket the Swedish Property Research Forum (SEPREF), som är en sektion i föreningen Samhällsbyggarna, en konsensusprognos avseende kontorsmarknaden i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

Ett fyrtiotal bolag i fastighetsbranschen bjuds in att svara på enkäten. Frågorna handlar om kontorshyror (prime office rent) och avkastningskrav (prime office yield) på kort och lång sikt.

 

Inspirationen bakom konsensusprognosen i Sverige kommer från den Londonbaserade medlemsorganisationen Investment Property Forum (IPF) som sedan 1999 har genomfört en motsvarande undersökning för Storbritannien samt sedan 2015 för ett 30-tal storstäder i Europa.

 

Kontakt

Karin Witalis (ansvarig för undersökningen)

seprefkonsensus@gmail.com

+46 70 716 92 29

 

Om SEPREF

SEPREF – the Swedish Property Research Forum – är en sektion för fastighetsanalys och fastighetsmarknad inom Samhällsbyggarna.

 

Ordförande: Tiffany Strand

Styrgrupp: Katharina Lindskog, Christina Gustafsson, Sviatlana Engerstam, Jon Lekander, Karin Witalis och Birgitta Leijon.

 

Publicerat: Måndag 26 Augusti