News
- Januari (2)
- Februari (5)
- Mars (4)
- April (1)
- Maj (6)
- Juni (6)
- Juli (1)
- Augusti (3)
- September (4)
- Oktober (6)
- November (5)
- Januari (3)
- Februari (3)
- Mars (4)
- April (4)
- Maj (9)
- Juni (4)
- Juli (1)
- Augusti (3)
- September (4)
- Oktober (9)
- November (5)
- December (4)
- Januari (4)
- Februari (7)
- Mars (7)
- April (1)
- Maj (6)
- Juni (4)
- Juli (1)
- Augusti (2)
- September (6)
- Oktober (11)
- November (1)
- December (4)
- Januari (5)
- Februari (3)
- Mars (11)
- April (9)
- Maj (10)
- Juni (8)
- Juli (2)
- Augusti (1)
- September (7)
- Oktober (7)
- November (6)
- December (5)
- Januari (28)
- Februari (27)
- Mars (13)
- April (10)
- Maj (6)
- Juni (4)
- Juli (3)
- Augusti (5)
- September (1)
- Oktober (6)
- November (8)
- December (6)
- Januari (25)
- Februari (38)
- Mars (38)
- April (23)
- Maj (22)
- Juni (26)
- Juli (11)
- Augusti (22)
- September (78)
- Oktober (23)
- November (9)
- December (11)
Skolchefen: Fokus på ungdomar vägen till framtidens kompetens
Samhällsbyggarna region Örebro höll sitt årsmöte på Konserthuset i Örebro den 30 november. Innan årsmötet hölls ett öppet seminarium där Harald Lundqvist, skolchef i Karlsborg, var inbjuden talare.
Harald Lundqvist delade med sig av sina erfarenheter och insikter från över 40 års arbete inom skolvärlden och berättade om resan från ”problemskola” till goda resultat. Sedan 2019 är han skolchef i Karlsborg, som är den kommun som 2022 hade näst bäst skolresultat i Sverige. Harald lyfte fram viktiga faktorer för skolans framgång och delade med sig av strategier för att engagera hela samhället, inklusive kommuner och företagare, i skolans utveckling.
Seminariet uppskattades mycket av deltagarna, där planarkitekterna fann det särskilt intressant att diskutera hur man kan skapa en trygg miljö kring skolan redan under planeringsstadiet. Harald betonade vikten av att involvera hela samhället, inklusive näringslivet, för att stötta skolorna.
Harald lyfte fram betydelsen av att skapa rätt mindset hos både lärare och elever för att säkerställa att alla elever blir godkända. Han betonade också vikten av att alla elever ska ges möjligheten att lyckas och att det inte finns några hopplösa fall är hans mantra.
Vidare betonade Harald vikten av att ge unga en realistisk bild av arbetslivet och skapa möjligheter för dem att utforska olika yrkesområden. Han uppmanar därför företag att tänka ur ett ungdomsperspektiv och förbereda studiebesök och praktikplatser för eleverna.
Seminariet blev en inspirerande plattform för kunskapsdelning och diskussion om hur samhällsbyggare, skolor och näringsliv kan samverka för att skapa en hållbar och framgångsrik utbildningsmiljö.