Samhällsbyggnad i ett samhälle där säkerheten utmanas och blir allt viktigare

Torsdag 24 Oktober at 07:30

 

District: Region Örebro

Place: Makeriet, Örebro

 

Frukostseminarium Örebro 24 okt

 

Välkommen på frukostseminarium där vi bjudit in Bo Gelin, Specialfastigheter, och Ida Karlsson och Victoria Bromark, Advokatfirman Lindahl, för att berätta samhällsbyggnad i ett samhälle där säkerheten utmanas och blir allt viktigare.

 

Plats: Makeriet, Örebro 
Tid: 24 Oktober 07:30 – 09:00. Frukost från 07:15

 

Specialfastigheter skapar växande fastighetsportfölj av säkerhetsfastigheter

Bo Gelin, Specialfastigheter

Efterfrågan på säkerhetsfastigheter har varit stark de senaste åren och fortsätter att vara det. För Specialfastigheter, som är nischade inom området, har det inneburit nya affärsuppgörelser och projektutveckling med både befintliga och nya kunder. Vid halvårsskiftet uppgick företagets beslutade investeringsvolymen till nästan 34 miljarder kronor.  

 

När måste en investering i ett fastighetsbolag anmälas till myndighet?

Ida Karlsson och Victoria Bromark, Advokatfirman Lindahl

Den 1 december 2023 trädde en ny lag i kraft Sverige; lagen om granskning av utländska direktinvesteringar (FDI-lagen). Lagen har tillkommit p.g.a. att det säkerhetspolitiska läget har förändrats och lagen påverkar fastighetsbranschen i större utsträckning än vad de flesta känner till. FDI-lagen innebär att investeringar i vissa svenska bolag inte får ske innan investeringen har anmälts och godkänts av Inspektionen för strategiska produkter (ISP).

 

FDI-lagen omfattar fastighetsbolag som hyr ut, förvaltar eller driftar fastigheter, lokaler eller anläggningar som inrymmer häkte, anstalt, domstol, räddningstjänst, sjukhus, serverhall/datacenter, terminaler, hamnar, säkerhets- och bevakningsverksamhet och andra skyddsvärda verksamheter.

 

Ida Karlsson och Victoria Bromark, advokater på Advokatfirman Lindahl, kommer att redogöra för FDI-lagens påverkan på fastighetsbranschen och i vilka situationer som en anmälan måste göras till ISP.

 

Anmalknapp

 

Varmt välkommen!

Samhällsbyggarna region Örebro